Bra inomhusluft


Känslan av en bra inomhusmiljö börjar och slutar med kvaliten på den omgivande luften....
 
Luften inomhus är ju osynlig för ögat. Vi känner den mer än vi ser den, och dålig luft kan ge fysiska obehag. De vanligaste besvären är huvudvärk, trötthet och irritation i ögonen, näsa eller hals.
 
Ofta är det övergående besvär, men inte alltid. Allergi och luftvägsproblem behöver inte vara medfödda, de kan utveckla sig med tiden som en följd av dålig miljö. Och det händer oftare än förr.

Även om ett dåligt inneklimat sällan orsakas av en enda faktor, är damm utan tvivel en av de största syndarna. Känslan av en bra inomhusmiljö börjar och slutar med kvaliteten på den omgivande luften, därför är effektiv dammsugning första steget mot en behaglig miljö.

Nästa steg är frekvent ventilation, så att gammal luft försvinner och ersätts med frisk luft. Detta klarar Nilfisk dammsugare naturligtvis inte själv, men behovet av ventilation kan minskas vid frekvent dammsugning, speciellt om du väljer en dammsugare med HEPA filter. Vid dammsugning, rensar HEPA-filtret den insugande luften och förhindrar att dammpartiklar sänds tillbaka ut i rummet.