Bäst i test i Vi i Villa


2016-06-02 11:37

​Vi i Villa publicerade i maj 2016 ett test av högtryckstvättar.
Vi i Villa är Sveriges mest lästa tidning (källa: Orvesto 2014) och utkommer med tio nummer per år till samtliga villahushåll i Sverige. Om du inte får Vi i Villa hos dig, kan du läsa artikeln här.

Artikeln utser bland 4 olika högtryckstvättar, Nilfisk E 145.3-10 som Bäst i Test.

Vi i Villa skriver så här om Nilfisk E 145.3-10 högtryckstvätt:

Helt suverän maskin som också är lättskött
Vi kunde inte hitta några svaga punkter på denna maskin. Allt har gjorts av rejäla material och skiner av kvalitet. Medföljande tillbehör har sina egna fasta platser på maskinen så att de alltid finns till hands. Nilfisk högtryckstvätt löser uppgiften utan problem. Pistolhandtag och strålrör är lätta att hålla och koppla ihop. Medföljande terrasstvätt Patio Plus är mycket effektiv.

All hantering försiggår lätt och intuitivt. Och det är en stark maskin med ett tryck på 145 bar så du ska vara försiktig om du ska tvätta ömtåliga målade ytor.

Tvättmedelsbehållaren monteras på änden av strålröret och ger en lite dum balans. Tvätten är tung (nästan 20 kg) men det innebär också att den står blickstilla under användning – också när man drar i slangen. För att kunna lyfta maskinen är den försedd med handtag upptill och nertill, vilket skonar ryggen och ger bra viktfördelning.

Om maskinen ska sättas undan kan den fällas ihop för den tar ingen plats. Slanghållaren är försedd med en smart föringsbygel som håller koll på slangen.​


Vill du lära dig mer om Nilfisk E 145.3-10, kan du läsa om högtryckstvättens funktioner och tekniska specifikation här.